Biddinghuizen – Rister ong – Hoofdfoto
Beschikbaar

Biddinghuizen

Rister ong

€ 24.750,- v.o.n.

Biddinghuizen – Plantweg 2F – Hoofdfoto
Beschikbaar

Biddinghuizen

Plantweg 2F

€ 98.500,- v.o.n.

Dronten – De Eem 4 – Hoofdfoto
Te huur

Dronten

De Eem 4

€ 495,- p/mnd

Ermelo – Tolweg 16-8 – Hoofdfoto
Te huur

Ermelo

Tolweg 16-8

€ 375,- p/mnd

Ermelo – Stationsstraat 66B – Hoofdfoto
Beschikbaar

Ermelo

Stationsstraat 66B

€ 275.000,- k.k.

Ermelo – Stationsstraat 2b – Hoofdfoto
Te huur

Ermelo

Stationsstraat 2b

€ 2.500,- p/mnd

Harderwijk – Smeepoortstraat 25 – Hoofdfoto
Te huur

Harderwijk

Smeepoortstraat 25

€ 1.750,- p/mnd

Harderwijk – Nobelstraat 33-6 – Hoofdfoto
Beschikbaar

Harderwijk

Nobelstraat 33-6

€ 175.000,- k.k.

Harderwijk – Braillestraat 17-13 – Hoofdfoto
Te huur

Harderwijk

Braillestraat 17-13

€ 995,- p/mnd

Bezichtiging een onderdeel van onze dienst Bedrijfsmakelaar

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil jij een bedrijfspand (ver)-kopen in Harderwijk, Ermelo, Zeewolde, Hierden en omgeving? Dat doe je bij een makelaar van Van der Hoek! Van der Hoek is een ervaren makelaarskantoor, opgericht in 1951 in Harderwijk. Wij zijn gespecialiseerd in de bedrijfsmakelaardij. Je kunt ons op dit gebied inschakelen voor het verkopen en het aankopen van een bedrijfspand.

Neem contact op

Veel gestelde vragen bij het kopen van bedrijfspanden:

 

Strookt het bestemmingplan met de bedrijfsactiviteiten die ik uitvoer?

U kunt het bestemmingsplan vinden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Heeft u nog steeds vragen of onduidelijkheden over het bestemmingsplan?Neem dan contact op met de gemeente waar het desbetreffende object is gelegen.

Wat is een indexatie?

De verhuurder van de winkelruimte kan de huurprijs jaarlijks aanpassen aan de gestegen (consumenten)prijzen. De huurindex, ook wel huurindexatie genoemd, is een percentage waarmee de huur jaarlijks stijgt. Deze is gekoppeld aan de CPI, het consumentenprijsindexcijfer. De CPI wordt door het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) berekend en gepubliceerd. Op onze website is deze indexering ook terug te vinden, inclusief berekening en voorbeeldbrief, Klik hier voor meer informatie.

Welk BTW percentage is van toepassing als ik een bedrijfsruimte huur?

Wanneer er een BTW belaste huur is afgesproken is het percentage 21%. Het komt ook voor, bijvoorbeeld bij een particuliere verhuurder, dat er geen BTW wordt belast over de huur. Klik op de link voor informatie van de belastingdienst over dit onderwerp.

Valt de makelaarscourtage onder de ‘kosten koper’?

Nee. Onder ‘kosten koper’ vallen de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van bedrijfspanden. Dat zijn de overdrachtsbelasting, de notariskosten voor het opmaken van de leveringsakte en de kosten voor het inschrijven daarvan in de registers. Daarnaast dient de koper rekening te houden met de (notaris)kosten voor de opmaak en inschrijving van de hypotheekakte. Heeft de verkopende partij een makelaar ingeschakeld om het bedrijfspand te verkopen, dan komen de kosten hiervan voor zijn rekening. De verkopende makelaar is immers belangenbehartiger van de verkoper en niet van jou als koper. Om deze reden is het doorgaans ook verstandig om zelf een makelaar in te schakelen. De makelaarscourtage voor een aankopende makelaar komt wel voor rekening van de koper.