blog-2

Slingerbos

Het Slingerbos was vroeger een bosgebied en is hierdoor de meest groene woonwijk van Harderwijk met veel flora en fauna en speelvoorzieningen. De kindvriendelijke woonwijk is ruim opgezet en zeer populair bij jonge gezinnen.  In de nabijheid zijn diverse (basis)scholen, het streekziekenhuis en de gezellige historische binnenstad van Harderwijk is per fiets bereikbaar. De wijk grenst aan het NS-station en de op- en afrit naar de snelweg A28 is op enkele minutenafstand.

placeholder-4

Ontstaan

Het Slingerbos was vroeger een bosgebied in Harderwijk. In de jaren ’60 ging Harderwijk uitbreiden in het bij jonge stelletjes populaire Slingerbos (op de zondagen maakte jonge stelletjes graag een wandelingetje in het Slingerbos). In de jaren negentig en in de nieuwe eeuw zijn delen van de wijk vernieuwd en zijn enkele kazerneterreinen gesloten en vervangen door nieuwbouw bij het Jan van Nassaupark, en Kranenburg-Zuid voorzien van aantrekkelijke parkachtige structuren.

In 1966 kwamen de eerste bewoners in de wijk Slingerbos wonen. De wijk telt op dit moment 1355 inwoners (2021). Van alle woningen bestaat 83% uit koopwoningen. De meest voorkomende type woning in het Slingerbos is de eengezinswoning (62%) en er wonen dan ook relatief veel gezinnen met kinderen (41%) vergeleken met de rest van Nederland (36% ).

Het Slingerbos staat bekend om de hoge eiken en beuken en in de wijk ligt nog een groot deel van het voormalige Slingerbos als groot groen park.
plan aanzicht

Straatnamen

Het Slingerbos staat bekend om de hoge eiken en beuken en in de wijk ligt nog een groot deel van het voormalige Slingerbos als groot groen park. De namen van de straten in deze wijk hebben te maken met de Tweede Wereldoorlog en internationale samenwerkingsorganisaties, die tijdens of na de oorlog ontstonden.

plan aanzicht

Onderwijs

Aan de Eisenhowerlaan bevindt zich de Middelbare school  RSG (Rijks Scholengemeenschappen) ‘Slingerbos’ voor mavo, havo en vwo.  Tevens is er een VCO-school (Christelijk basisonderwijs) en een buitenschoolse opvang. Overige MBO/HAVO/VWO scholen en een locatie van Landstede (MBO) waar je vele richtingen op kunt zijn allemaal op fietsafstand.

walsteingroot2

Wijkvoorzieningen

In de wijk komen veel speelvoorzieningen voor, deze zijn veelal gelegen in de groenvoorzieningen. In 2021 is er een nieuwe sportpark geopend voor de korfbalvereniging en handbalvereniging. Dit sportpark is één van de vier open sportparken. Bij een open club kan je naast sporten ook allerlei maatschappelijke activiteiten organiseren. Verspreid over de wijk liggen ook meerdere kerken waaronder het Leger des Heils, vanuit hier worden ook veel activiteiten georganiseerd.

Het Slingerbos heeft geen eigen winkelcentrum maar de winkelcentra Stadsweiden en Tweelingstad zijn op fietsafstand.
walsteingroot2

Bereikbaarheid

Slingerbos grenst aan het NS-station (spoorlijn Amersfoort-Zwolle) , aan de oostkant door de N302 en aan de zuidzijde door de rijksweg A28. Ter afscherming van de wijk is een brede groenzone aangelegd tussen de wijk en de rijksweg A28.

Van der hoek

Klaar om samen met ons je (t)huis te vinden? Of heb je een andere vraag? Neem contact op.

Onze deskundige adviseurs staan klaar om met je mee te denken.

Neem contact op