22EN-Hertenkamp Ermelo-Oost

Ermelo-Oost

De wijk Ermelo-Oost is een (kind-) vriendelijke, groene buurt, gelegen vlakbij bossen en de Ermelosche heide. Door deze unieke ligging heeft de wijk een bijzonder prettig karakter. Blikvangers in de wijk zijn de mooie mozaïekkunstbanken, deze zijn geplaatst op de route tussen ’t Weitje (centrum Ermelo) en de Schaapskooi. Midden in de wijk staat een klein hertenkamp met verschillende dieren.

Putterstraat_met_rechts_Oud_Arnhemsekarweg – Ermelo Oost

Ontstaan

De Oude Arnhemsekarweg, gelegen aan de zuidkant van deze wijk, was vroeger de belangrijkste handelsroute tussen Harderwijk en Arnhem. Visboeren en andere handelaren gebruikten deze weg om hun producten zo snel mogelijk naar Arnhem te vervoeren om daar te verkopen.
De weg werd niet alleen gebruikt voor de handel, ook de gerechtsdienaren reden zo richting Arnhem met misdadigers die daar berecht moesten worden.
In 1843 kocht de gemeente Ermelo in deze omgeving grond aan, onder andere heide en zandverstuivingen. Hiermee werd de ontginning van de grond bevorderd.

Hier was vroeger de belangrijkste handelsroute tussen Harderwijk en Arnhem.
DSC_0499_500_501_502_503

Wonen in de wijk Ermelo-Oost in Ermelo

De wijk kent een gevarieerd woningaanbod. De eerste woningen dateren van begin 1900. In de wijk staan voornamelijk woningen uit de jaren 1950-1980. Rond 2010 is het terrein tussen de Varenlaan en Tennisvereniging Irminloo ontwikkeld en zijn daar nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Er wonen 3.805 inwoners in deze wijk (2021).
Van alle woningen bestaat 63% uit koopwoningen. Het meest voorkomende type woning in Ermelo-Oost is de eengezinswoning (91%) en het percentage gezinnen met kinderen (35%) is gelijk aan het gemiddelde in Nederland.

Scholen in de woonwijk Ermelo-Oost in Ermelo

Verspreid door woonwijk bevinden zich twee basisscholen, PC Beatrixschool en de OBS De Cantharel en meerdere peuterspeelzalen. Het Christelijk College Groevenbeek (Ermelo) en twee middelbare scholen in Harderwijk liggen op fietsafstand.

Indianebos Ermelo Ooost

Wijkvoorzieningen

Het centrum van Ermelo is op loopafstand. Als je de andere kant op gaat, loop je zo het bos in! Dat is het bijzondere van deze mooie wijk. Verscholen tussen het groen vind je tennisvereniging Irminloo. Dit is een gezellige vereniging voor jong en oud. Ook is in deze buurt Sporthal Triade te vinden met daarin Sportinstituut Ermelo.
De kinderen kunnen naar hartenlust spelen in het ‘Indianenbos’.
De wijk is prima bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Lees meer
De woonwijk Ermelo-Oost is prima bereikbaar per auto en openbaar vervoer.
d969f02e-458f-482d-ba81-a6cc39906d2a_thumb1440

Straatnamen

De meeste straatnamen zijn verbonden met de bosrijke omgeving en hebben veelal de namen van planten of struiken. Ten noorden van de Leuvenumseweg zijn veel straatnamen vernoemd naar Nederlandse schrijvers.

Lees meer
Van der hoek

Klaar om samen met ons je (t)huis te vinden? Of heb je een andere vraag? Neem contact op.

Onze deskundige adviseurs staan klaar om met je mee te denken.

Neem contact op