Eremlo West – bosgeboed De Zanderij

Ermelo-West

Een groene wijk, dat is een mooie definitie van Ermelo-West. Met zijn vele plantsoenen, het bosgebied De Zanderij, hondenuitlaatplekken en de talloze speelvoorzieningen is Ermelo-West een aantrekkelijke woonomgeving. Hier wonen dan ook veel gezinnen met kinderen.

Ermelo West straat

Ontstaan

Ermelo-West is in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw ontwikkeld. De gemeente Ermelo maakte in die tijd een enorme groei door waardoor er dringend behoefte was aan (ruime) woningen. Verspreid door de wijk is goed te zien dat de oude landschapselementen bewaard zijn gebleven. Deze maken nog steeds onderdeel uit van de omgeving. De nieuwbouw wordt hier en daar afgewisseld door oudere woningen en boerderijen.
De wijken De Maat en De Leemkulen zijn in de jaren 90 verder ontwikkeld.

Een groene wijk, dat is een mooie definitie van Ermelo-West!
Ermelo West – Kievitstraat

Wonen in de wijk Ermelo-West in Ermelo

Ondanks de ruime opzet van de wijk heeft deze het landelijk karakter behouden. Je woont om de hoek bij de weilanden. In de wijk worden royale woningen (twee-onder-een-kap) afgewisseld met rijwoningen uit voornamelijk de jaren 70 en 80.

De wijk telt 6.105 inwoners (2021). Van alle woningen bestaat 58% uit koopwoningen. Het meest voorkomende type woning is de eengezinswoning (82%). In Ermelo-West wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen (34%) vergeleken met de rest van Nederland (36%).

Scholen in de woonwijk Ermelo-West in Ermelo

In de wijk staan drie basisscholen; OBS De Arendshorst, PC Koningin Julianaschool en PC Bernhardschool. Bovendien is er een dependance van kinderdagverblijf Beertje Puk.

Westerkerk

Wijkvoorzieningen

In de wijk staat een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Verspreid in het bosgebied De Zanderij liggen diverse sportverenigingen zoals voetbalclub EFC’58 en korfbalvereniging Dindoa. Ook vind je er een gymnastiekvereniging, Sparta.
Verder zijn er verschillende wijkverenigingen en buurtcentra.
Het centrum van Ermelo ligt op fietsafstand.

De woonwijk Ermelo-West ligt vlakbij het station (traject tussen Utrecht en Zwolle) en is goed bereikbaar per auto; de A28 ligt op ongeveer tien minuten afstand.
straatnamen vogels

Straatnamen

De meeste straten in de wijk Ermelo-West  zijn vernoemd naar vogels.

Van der hoek

Klaar om samen met ons je (t)huis te vinden? Of heb je een andere vraag? Neem contact op.

Onze deskundige adviseurs staan klaar om met je mee te denken.

Neem contact op