Harderwijk – Ons Stadsgezicht fase 2 – Hoofdfoto

Ons Stadsgezicht fase 2 - Harderwijk

Gelderland

€ 158.000,- t/m € 760.000,-

Harderwijk – Ons Stadsgezicht – Hoofdfoto

Ons Stadsgezicht - Harderwijk

Gelderland

€ 158.000,- t/m € 710.000,-

Ermelo – Nieuw Klarenbeek Ermelo – Hoofdfoto

Nieuw Klarenbeek Ermelo - Ermelo

Gelderland

€ 535.000,- t/m € 705.000,-

Hierden – Paaslohof bouwkavels te Hierden – Hoofdfoto

Paaslohof bouwkavels te Hierden - Hierden

Gelderland

€ 550.000,- t/m € 635.000,-

Harderwijk – Waterfront KADE 05 – Hoofdfoto

Waterfront KADE 05 - Harderwijk

Gelderland

€ 300.000,- t/m € 605.000,-

Aankoopmakelaar begeleid je bij het tekenen van de koopovereenkomst

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil jij nieuwbouw kopen in Harderwijk, Ermelo, Zeewolde, Hierden en omgeving? Dat doe je bij een makelaar van Van der Hoek! Van der Hoek is een ervaren makelaarskantoor, opgericht in 1951 in Harderwijk. Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw.

Contact

Veel gestelde vragen bij het kopen van nieuwbouw:

 

Wat zijn de voordelen van nieuwbouw?

Een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen ten opzichte van een bestaande woning. Alles is nieuw, de eerste jaren heb je weinig onderhoud, het is meestal energiezuiniger en je kunt het huis en de tuin grotendeels helemaal naar je eigen wens inrichten. Er zijn ook nadelen. Je moet vaak lang wachten voor het huis wordt opgeleverd en je krijgt mogelijk te maken met dubbele lasten.

Wat kost een nieuwbouwhuis?

De aankoopprijs van een nieuwbouwwoning staat vast en is vaak niet onderhandelbaar, dus je weet waar je aan toe bent. Wel kun je naar aanleiding van jouw wensen en financiële mogelijkheden nog extra opties toevoegen aan het huis, zoals bijvoorbeeld een uitbouw, dakkapel, extra stopcontacten of andere indeling van de badkamer. De kosten voor deze extra’s worden per project bepaald door de aannemer.

Welke extra kosten kun je verwachten bij nieuwbouw?

Naast de aankoopprijs van de grond en de woning en het eventuele meerwerk, zoals een aanbouw, extra grote berging of een dakkapel, moet je ook rekening houden met bijkomende kosten. Denk aan de notariskosten voor de hypotheekakte, de rente tijdens de bouw of kosten voor een opleveringskeuring. En vergeet natuurlijk ook de inrichting van je huis en de tuin niet, zodat het helemaal jouw of jullie droomplekje wordt!

Hoe bereken ik een hypotheek voor nieuwbouw?

Hoeveel hypotheek je nodig hebt voor een nieuwbouwwoning is afhankelijk van de marktwaarde van de nieuwe woning. De marktwaarde bestaat uit de koop-/aanneemsom (inclusief grond), eventuele extra opties die je toevoegt aan het huis (het meerwerk) en het renteverlies voor de hypotheekverstrekker tijdens de bouw.

Wat je maximaal kunt lenen voor een woning is afhankelijk van je inkomen en dat van jouw eventuele partner en je lopende financiële verplichtingen.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor een nieuwbouwhuis?

Voor het kopen van een huis, nieuwbouw of bestaande bouw, heb je eigen geld nodig. Waarom? Je kunt maximaal 100% van de marktwaarde (de koopsom) lenen voor de koop van een huis. Dat betekent dat je bijkomende kosten zoals notaris- of taxatiekosten, overdrachtsbelasting (alleen bij een bestaande woning), een bouwkundige of opleveringskeuring uit eigen middelen moet betalen. Hoeveel je nodig hebt, is afhankelijk van het huis dat je koopt. De bijkomende kosten voor een nieuwbouwwoning zijn ongeveer 2% van de koopsom.

Hoe betaal ik de rekeningen tijdens de bouw?

Als de bouw van je nieuwbouwhuis is begonnen, komen gedurende de bouwperiode de facturen voor de bouw binnen. Zodra de hypotheekakte is getekend, wordt van het hypotheekbedrag eerst de grond betaald en eventuele andere kosten die de bouwer al heeft gemaakt voor de start. Het bedrag dat overblijft, wordt in een bouwdepot gestort. Van deze aparte rekening kun je gedurende de bouw van je nieuwbouwhuis de facturen van de bouwer betalen, maar bijvoorbeeld ook van de keukenleverancier. Materialen die vastzitten in je huis en niet weg te halen zijn zonder schade, kun je betalen uit het bouwdepot. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel.